Мабуть, ви вже бачили гарні та повні змісту полотна, які у вересні з’явились на стінах деяких вінницьких будинків. Це не простий стріт-арт, це мурал-арт – один із різновидів out door живопису. На відміну від звичайного стріт-арту, мурал набагато масштабніший, та й дозволений відповідними органами. Тож не поспішайте телефонувати в міліцію, якщо на вашому домі намалювати щось таке велике і незрозуміле.

1

Робота знаходиться по вул. Пирогова, біля зупинки «Універмаг». Це – мурал-арт, який був створений в рамках проекту «VIN-АRТ-СІТІ» до дня народження міста. Не кожен представлений художниками ескіз пройшов відбір, але ті малюнки, що потрапили в поле зору жюрі, ми сьогодні можемо знайти у різних частинах міста.

Мені особисто довелось побачити процес створення ось цієї картини. На жаль, фотоапарату у мене з собою не було, тому фото візьму з гугла. Хай мені пробачить його автор – я не для комерції.

2

«Лєса», відра з фарбами, великі пензлі… Масштабно =) Через деякий час я поверталась зі Старого міста і побачила, що робота уже завершена. Гугл мені повідомив, що вона зветься «Око» і символізує Буг наш зелений. А автором цього «Ока» є Артур Столярчук із Луцька.

3

Поруч є ще один арт – «Сни, в яких хочеться жити». Малювали цю картину дві дівчини з Харкова, їх я теж бачила за роботою. Якщо пригледітись, то можна побачити, що форма ковдри повторює контури нашого міста =)

4

Ще одна робота по вул. Соборній, навпроти «Троянди». Дуже гарні журавлі. Внизу під ними залишились остатки стріт-арту.

5

Як виявилось, без противників малюнків не обійшлось, зокрема, депутати обласної ради виступили проти нанесення малюнку на стіну бібліотеки ім. Тімірязєва, і навіть вимагали зафарбувати вже готову картину. Більше можна почитати на сайті новин. Чим дитина з книгою не вгодила можновладцям – не зрозуміло.

До речі, досі пустує стіна спорткомплексу «Авангард», вона така велика і примітна, може там хтось щось намалює?)

А всі малюнки та інфу про них можна знайти на карті.