Ледь не на кожному кроці у місті можна побачити магазини поношеного одягу або просто – секонд-хенди. Ще років 10-15 тому у напівпідвальних секондах стояв сильний специфічний запах, такий, що від нього аж очі сльозились, та й речі там продавались такі собі. А сьогодні секодн-хенд – це комфортабельний магазин з вентиляцією, освітленням, примірочними та гарними товарами. Звичайно, якщо це хороший секонд.

1


У Вінниці сьогодні працює близько 50 подібних магазинів. Нещодавно відкрився новий секонд у «Бастилії», він займає весь других поверх торгового центру. Як і в більшості таких магазинів, процент хороших речей там доволі низький, а найякісніший товар розбирають у дні привозу.

Невеликі острівки з продажу поношеного одягу, по типу «Планети секонд-хенд», пропонують товар на вагу, при цьому у день привозу вартість усіх речей буде висока. Вже на третій день можна купити кофтинку за 20 гривень, якщо вона буде, звичайно.

Особисто я вважаю, що якщо потрібна якісна, стильна та відносно нова брендова річ, яка точно виготовлена в Европі або Америці – то треба йди до Єврошопу. Магазин знаходиться навпроти залізничного вокзалу, за адресою просп. Коцюбинського, 4. Працює з 9-00 до 19-00 с понеділка по суботу і до 17-00 у неділю. Там є зал торгівлі на вагу, але… Ну, краще навіть не заходьте, не витрачайте час. Нас цікавить зала з цінниками, де можна знайти буквально все (навіть предмети декору та косметику).

Перевага, звичайно, надана жіночому одягу, хоча є невеликий зал з дитячим та чоловічим. Також дуже великий вибір взуття, причому зустрічаються досить відомі бренди. Мені довелось побачити навіть бутси Timberland! Спокуса була дуже велика =)

2

Другий секонд, в який не соромно приходити, це, звичайно, «Гіпермаркет одягу». Він відкрився біля «Південного Бугу», на другому поверсі торгового центру на вул. Кармелюка, 2. Три тисячі квадратів торговельної площі умовно поділено на два зали – з більш новими та дорогими товарами, та, власне, секондом. Перша категорія – це речі, які магазин отримує безпосередньо зі складів європейських виробників. Тому одяг там новий, цілий і класний. Тут можна знайти Columbia, Pierre Cardin, Benetton (о, яку гарну сукню бачила, шкода не мій розмір), s.Oliver та інші бренди. Речі є дитячі, причому дуже хороші і новенькі зовсім, чоловічі та жіночі.
Магазин слідкує за сезонами, оновлює асортимент та пропонує різноманітні знижки. До речі, лише тут можна придбати шубу з натурального хутра від європейських виробників у кредит.

По місту є це багато магазинів, але оскільки ці два ще й картки дисконтні видають, то ходжу до них. Якщо знаєте ще дійсно хороші секонди – поділіться інформацією =)

Світлини взяті з гугла